14:18 08.12.2021

Прем'єр-міністри України та Хорватії обговорили зміцнення співпраці в галузі торгівлі, туризму і цифровізації

2 хв читати
Прем'єр-міністри України та Хорватії обговорили зміцнення співпраці в галузі торгівлі, туризму і цифровізації

Прем'єр-міністри України Денис Шмигаль і Хорватії Андрей Пленкович обговорили зміцнення співпраці країн у галузі торгівлі, туризму і цифровізації.

"Ми зацікавлені в активізації торговельно-економічного співробітництва з Хорватією як у традиційних галузях наших економік, подальшому усуненню бар’єрів у двосторонній торгівлі та спрощенню умов ведення бізнесу, так й у започаткуванні двосторонньої співпраці за новими актуальними напрямами, зокрема у сфері цифровізації та координації зусиль у боротьбі з пандемією", – наводить слова Шмигаля прес-служба уряду України.

Прем'єр зазначив, що спільний інтерес для України та Хорватії може становити сфера інформаційних технологій і цифровізації, і додав, що Україна прагне приєднатися до єдиного Європейського цифрового ринку, сучасних технологій та світового ринку.

"Цифровізація — один з основних векторів розвитку української економіки впродовж наступних років. Переконаний, що наш досвід у цій сфері може бути корисним хорватським партнерам", - додав він.

За словами прем'єра України, перспективною для обох держав є активізація співпраці у металургійній та суднобудівній галузях, у сфері агробізнесу, зокрема іригації, а також у сфері енергетики.

Крім того, Шмигаль наголосив, що важливе місце у двосторонніх відносинах України та Хорватії посідає туристична галузь.

"Ми прагнемо розвивати туристичний потік і вийти на новий рівень співпраці, щоб українці й хорвати могли відчути всі переваги відпочинку в наших країнах. Україна уклала угоду про Спільний авіаційний простір із ЄС. Це дасть поштовх до розвитку авіаційного сполучення та відкриє нові можливості для наших громадян", - зауважив він.

У свою чергу Пленкович зазначив, що Хорватія підтримує прагнення України до інтеграції в Європейський Союз і прагне поділитися своїм досвідом.

За його словами, Хорватія підтримуватиме присутність українських підприємств на хорватському ринку, а також сприятиме відкриттю офісів хорватських туристичних агентств в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА