14:44 08.12.2021

Майбутній "зелений" глава Мінсільгоспу ФРН приїхав на церемонію вступу велосипедом

2 хв читати
Майбутній "зелений" глава Мінсільгоспу ФРН приїхав на церемонію вступу велосипедом

Майбутній глава мінсільгоспу ФРН, представник "зелених" Джем Оздемір приїхав на церемонію вручення вірчих грамот у президентській резиденції Бельвю у Берліні у куртці та велосипедом, пряму трансляцію приїздів майбутніх міністрів веде телеканал Welt.

Інші майбутні міністри, зокрема головна кандидатка від "зелених" та майбутня глава МЗС Анналена Бербок, приїхали традиційними службовими лімузинами і в костюмах. Оздемір теж одягнув костюм, але для поїздки велосипедом йому довелося зверху надіти ще й куртку. Йому не дозволили провезти у двір Бельвю велосипед, і його довелося залишити за парканом на вулиці.

У середу в Німеччині затверджено нового канцлера, ним став Олаф Шольц. Імена майбутніх німецьких міністрів також відомі. Посаду глави МОЗ обійме експерт Карл Лаутербах, який останніми місяцями давав багато коментарів на тему пандемії коронавірусу, за рахунок чого отримав медійну популярність. Лаутербах виступає за впровадження обов'язкової вакцинації. Крістіне Ламбрехт, яка в нинішньому кабінеті керує міністерством юстиції, в новому уряді стане главою міністерства оборони. Міністр довкілля Свенья Шульце стане міністром розвитку, Губертус Гайль продовжить керувати міністерством праці.

Регіональний політик із Гессена Ненсі Фаезер стане главою МВС, Клара Гейвіц очолить міністерство будівництва, Вольфганг Шмідт очолить відомство федерального канцлера.

Оздемір очолить міністерство сільського господарства, його колега з партії Ганні Шпігель стане міністром у справах сім'ї. Штеффі Лемке буде главою міністерства довкілля, а лідери "зелених" - Анналена Бербок та Роберт Габек очолять МЗС і міністерство економіки та клімату відповідно. Крім цього, Габек обійме посаду віце-канцлера.

Лідер "вільних демократів" Крістіан Лінднер буде міністром фінансів, його колега Марко Бушманн – главою мін'юсту. Беттіна Штарк-Ватцінгер стане міністром освіти, Фолькер Віссінґ – міністром транспорту і цифровізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА