16:06 08.12.2021

Зеленський сподівається, що на засіданні ТКГ буде вирішено питання "різдвяного перемир'я" та обміну полоненими

1 хв читати
Зеленський сподівається, що на засіданні ТКГ буде вирішено питання "різдвяного перемир'я" та обміну полоненими

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що на засіданні Тристоронньої контактної групи у середу, 8 грудня, буде вирішено три основні питання, зокрема припинення вогню та обміну утримуваними особами.

"Навіть зараз, коли ми зустрічаємося, у нас відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, в якій сьогодні, хотілося б вірити, ми знайдемо вихід зі складної ситуації принаймні у трьох питаннях: це повернення до режиму припинення вогню, друге питання - це обмін полоненими, і третє питання - відкриття КПВВ", - заявив Зеленський на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у середу в Києві.

Глава держави зазначив, що на підконтрольних Україні територіях Донбасу функціонують КПВВ, де люди можуть отримати адміністративні послуги.

"Ми очікуємо, що на тому боці вони також відкриють КПВВ для можливості людей перетинати лінію зіткнення. Особливо наразі, перед Різдвом, перед новорічними святами. Це дуже важливо з точки зору гуманітарної місії", - додав він.

Він також зазначив, що Україна використовує всі найкращі світові практики для того, щоб зупинити війну на сході країни, повернути людей і території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА