21:11 08.12.2021

Кулеба під час візиту до Лондона: Ми працюємо разом із партнерами, щоб повернути РФ за стіл переговорів

2 хв читати
Кулеба під час візиту до Лондона: Ми працюємо разом із партнерами, щоб повернути РФ за стіл переговорів

Українські дипломати активно співпрацюють з міжнародними партнерами для того, щоб повернути Росію за стіл переговорів і не допустити ескалації на українсько-російському кордоні, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Лондона.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, у столиці Сполученого Королівства Кулеба провів двосторонні переговори з державною секретаркою із закордонних справ та справ співдружності націй та розвитку Великобританії Ліз Трасс.

"РФ стягнула до українського кордону та на окуповані території понад сто тисяч військових та велику кількість озброєння. Російська влада відмовляється пояснювати пересування своїх військ, а російські офіційні представники погрожують Україні знищенням. Водночас Москва блокує будь-яке просування переговорів щодо мирного врегулювання в Нормандському форматі та Тристоронній контактній групі. Ми працюємо разом із партнерами над тим, щоб повернути Росію за стіл переговорів", - заявив голова української дипломатії.

У свою чергу Ліз Трасс підтвердила "жорстку та принципову позицію Великої Британії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України".

"Вона повідомила, що Лондон вже активно долучився до міжнародних зусиль із розробки і втілення комплексного пакета стримування Росії від подальшої агресії, який ініціювала Україна", - йдеться у повідомленні МЗС.

Уточнюється, що глави дипломатій докладно обговорили кроки для зміцнення оборонної спроможності української держави, зокрема розвитку українських військово-морських сил, посилення рівня професійної підготовки наших військовослужбовців та спільної протидії дезінформації.

"Окремою темою переговорів стала енергетична безпека. Дмитро Кулеба та Ліз Трасс домовилися про спільну позицію: Україна та Велика Британія виступають проти газопроводу "Північний потік – 2", оскільки цей геополітичний проект Росії спрямований на підрив енергетичної безпеки України та всієї Європи", - наголошують у МЗС.

Там додають, що Кулеба висловив зацікавленість України у створенні практичної співпраці зі Сполученим Королівством у сфері диверсифікації шляхів постачання енергетичних ресурсів, зокрема у галузі чистої енергетики та виробництва водню.

"Міністр окремо наголосив на важливості якнайповнішого використання можливостей зони вільної торгівлі України та Великої Британії задля збільшення обсягів торгівлі та залучення нових британських інвестицій в українську економіку", - йдеться у повідомленні.

У МЗС додають, що глава відомства також запропонував шляхи розвитку торгівлі між Україною та Великою Британією із залученням третіх країн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА