08:52 09.12.2021

Гармаш про результати засідання ТКГ: Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні

2 хв читати
Гармаш про результати засідання ТКГ: Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні

Українська сторона підготувала документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ), заявив представник Донецька у ТКГ Сергій Гармаш в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні, якщо він влаштує всі сторони", - сказав він.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що на засіданні Тристоронньої контактної групи у середу, 8 грудня, буде вирішено три основних питання, зокрема припинення вогню та обміну утримуваними особами.

"Навіть зараз, коли ми зустрічаємося, у нас відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, в якій сьогодні, хотілося б вірити, ми знайдемо вихід зі складної ситуації принаймні у трьох питаннях: це повернення до режиму припинення вогню, друге питання - це обмін полоненими, і третє питання - відкриття КПВВ", - заявив Зеленський на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у середу в Києві.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" виконувач обов'язків першого заступника голови Української делегації у ТКГ Андрій Костін, зазначеним документом є проект заяви Тристоронньої контактної групи про механізми щодо забезпечення безумовної реалізації заходів із посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

За його словами, проект розроблено з урахуванням проведених під час вчорашнього засідання ТКГ обговорень його ключових елементів і вже надіслано листом на ім'я спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні Мікко Кіннунена.

"У цьому самому листі міститься пропозиція щодо скликання сьогодні позачергового засідання ТКГ", - додав він.

Як зазначив спікер Української делегації у ТКГ Олексій Арестович у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", під час учорашніх консультацій ТКГ сторони домовилися, що Україна надасть пакет власних пропозицій із гуманітарних питань та безпеки.

"Рішення про проведення позачергового засідання залежатиме від розгляду листа української сторони в ОБСЄ та РФ. Але сьогодні (9 грудня – ІФ) – навряд чи", - сказав Арестович.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА