10:22 09.12.2021

У ТКГ обговорили посилення режиму припинення вогню на Донбасі, але не досягли єдиного розуміння – спецпредставник ОБСЄ щодо Донбасу

2 хв читати
У ТКГ обговорили посилення режиму припинення вогню на Донбасі, але не досягли єдиного розуміння – спецпредставник ОБСЄ щодо Донбасу

Учасники переговорів у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) обговорили посилення режиму припинення вогню на Донбасі, однак не досягли єдиного розуміння, повідомив спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні й у ТКГ посол Мікко Кіннунен.

"Відбулися тривалі дискусії щодо необхідності забезпечити дотримання угоди про припинення вогню від 22 липня 2020 року. Існує спільне розуміння того, що довгострокове припинення вогню є пріоритетом", - зазначено у повідомленні Кіннунена для преси за підсумками чергової зустрічі на рівні голів делегацій.

Водночас він наголосив, що учасники робочої групи з безпеки "не досягли єдиного розуміння" та закликав сторони до подальшої конструктивної роботи.

Він також зазначив, що незважаючи на зниження кількості порушень режиму припинення вогню за останні два тижні, ситуація у сфері безпеки вздовж лінії розмежування продовжує викликати занепокоєння через значну активізацію бойових дій.

Повідомляється, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ продовжує стикатися з обмеженнями щодо свободи пересування в окремих районах Луганської області (ОРЛО).

Зазначається, що політична робоча група провела конструктивне обговорення питань, пов'язаних із розробкою єдиного Плану дій щодо імплементації Мінських домовленостей.

Учасники гуманітарної робочої групи зосередили увагу на питанні утримуваних осіб у зв'язку з конфліктом, а також на можливому відкритті двох нових пунктів пропуску через лінію розмежування у Золотому та Щасті Луганської області.

Економічна робоча група обговорила актуальні аспекти водопостачання, зокрема тарифи на оплату води, а також пенсійні виплати, мобільний зв'язок та екологічну ситуацію на Донбасі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА