14:35 09.12.2021

Генпрокурор: Чекаємо на фінальний акорд конкурсу на голову САП та ухвалення антикорупційної стратегії парламентом

1 хв читати
Генпрокурор: Чекаємо на фінальний акорд конкурсу на голову САП та ухвалення антикорупційної стратегії парламентом

Від незалежності нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) залежить ефективність розслідувань детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та гідне представлення обвинувачення у Вищому антикорупційному суді (ВАКС), наголошує генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Виступаючи у четвер у Києві на конференції "Сім років антикорупційної реформи", присвяченій Міжнародному дню боротьби з корупцією, Венедіктова зазначила, що важливу роль у боротьбі з корупцією в Україні відіграє САП.

"Від незалежності її керівника залежить ефективність розслідування кримінальних проваджень детективами НАБУ та гідне представлення обвинувачення у ВАКС", - сказала генпрокурор.

"Тому найближчим часом ми чекаємо на фінальний акорд в обранні конкурсною комісією нового керівника САП, здатного забезпечити ефективну протидію корупціонерам", - наголосила Венедіктова.

Вона також додала, що очікує повноцінного функціонування Бюро економічної безпеки.

Крім того, генпрокурор звернула увагу на необхідність ухвалення Верховною Радою антикорупційної стратегії.

"Від парламентаріїв ми очікуємо якнайшвидшого ухвалення глобальної антикорупційної стратегії… щоб забезпечити антикорупційні інститути надійною "дорожньою картою" та інструментарієм на найближчі роки", - сказала Венедіктова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА