15:00 09.12.2021

У Києві планують збільшити орендні ставки на земельні ділянки під житлову забудову до 12%

2 хв читати
У Києві планують збільшити орендні ставки на земельні ділянки під житлову забудову до 12%

У Києві планують збільшити орендні ставки на земельні ділянки під житлову забудову до 12% з метою примноження надходжень до міського бюджету. 

Таку правку за ініціативи  голови фракції "Голос" Григорія Маленка  до бюджету міста Києва на 2022 рік підтримали сьогодні на пленарному засіданні Київської міськради.

За словами Маленка, депутатський корпус лобіює інтереси виключно киян, тому вкрай необхідно збільшити орендні ставки на земельні ділянки під житлову забудову до 12% задля того, щоб міський бюджет отримав більше надходжень та був спроможним розподілити їх на важливі соціальні та інфраструктурні проєкти. 

"Ми голосуємо за головний документ, за яким житиме місто протягом наступного року. Ви знаєте, як критично не вистачає бюджетних коштів на соціальну сферу. Водночас у Києві триває велике будівництво багатоповерхових будинків. Щороку в Києві на продаж пропонується 30-40 тисяч нових квартир. Ці помешкання приносять понад 27 мільярдів гривень прибутків обмеженому колу забудовників, водночас до міського бюджету надходить у рази менше. Збільшення орендної ставки зумовлене зростанням  бюджетних надходжень за попередніми підрахунками на понад шість мільярдів гривень, які у кризовий для нас час можна буде спрямувати на оновлення медичної інфраструктури, а також на будівництво освітніх закладів та закладів культури", – зазначив депутат.

Депутат додав, що депутати підтримали збільшення розміру орендної плати (у відсотках від нормативної грошової оцінки) до 12% для будівництва і обслуговування багатоквартирних житлових будинків (на період будівництва), для будівництва і обслуговування будівель тимчасового проживання, для будівництва і обслуговування багатоквартирних житлових будинків з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (на період будівництва), для будівництва і обслуговування багатоквартирних житлових будинків з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (нежитлове використання), для іншої житлової забудови.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА