18:27 09.12.2021

Касаційний суд залишив у силі виправдувальний вирок нацгвардійцю Марківу - Аваков

1 хв читати
Касаційний суд залишив у силі виправдувальний вирок нацгвардійцю Марківу - Аваков

Суд у Римі залишив у силі вирок Міланського апеляційного суду, яким військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа визнано невинуватим у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі.

"Щойно в Римі завершився розгляд касаційної скарги у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Незважаючи на тиск і спроби скасувати виправдувальний вирок, суд останньої інстанції залишив рішення в силі", - написав екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Telegram-каналі.

Як повідомлялося, Марківа затримали в Італії 30 червня 2017 року за підозрою в убивстві Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області у травні 2014 року.

Прокуратура Павії просила засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі.

12 липня 2019 року італійський суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, визнавши його винним у сприянні умисному вбивству Роккеллі.

Рішення було оскаржено, і 3 листопада 2020 року Міланський апеляційний суд ухвалив виправдувальний вирок у справі Марківа. 4 листопада він повернувся з представниками української делегації в Україну.

11 грудня 2020 року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Марківа, якого російські слідчі оголосили в міжнародний розшук за обвинуваченням у вбивстві.

Слідчий комітет РФ пред'явив українському нацгвардійцю Віталію Марківу обвинувачення у вбивстві російського громадянина Андрія Миронова на Донбасі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА