19:36 09.12.2021

Медики США поки що майже не фіксують серйозних ускладнень при "омікроні"

1 хв читати
Медики США поки що майже не фіксують серйозних ускладнень при "омікроні"

Майже всі виявлені випадки зараження штамом "омікрон" у США протікають у пацієнтів у легкій формі, повідомила глава федеральних Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC) США Рошель Валенські.

"Хвороба поки що протікає у легкій формі", - сказала Валенські в інтерв'ю агентству Associated Press, говорячи про випадки "омікрону" в США.

За її словами, серед основних симптомів - кашель і висока стомлюваність.

Водночас вона наголосила, що поки що дані є в обмеженому обсязі, і агентство працює над більш детальним аналізом нового штаму.

Валенські також повідомила, що понад 75% з тих, у кого виявили "омікрон", були вакциновані. Більшість із хворих - молоді люди. Вона додала, що близько третини випадків "омікрону" припали на тих, хто зробив бустерну дозу вакцини.

Згідно з останніми даними, десятки випадків зараження "омікроном" виявлено приблизно у 20 американських штатах. Лише в одному випадку пацієнта довелося госпіталізувати. Випадків смерті від "омікрону" поки що у США не зафіксовано.

Штам коронавірусу COVID-19 "омікрон" було виявлено у листопаді на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може загрожувати, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА