08:10 10.12.2021

Зеленський привітав рішення суду, який залишив у силі виправдувальний вирок нацгвардійцю Марківу

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Касаційного суду Італії, який залишив чинним виправдувальний вирок нацгвардійцю Віталію Марківу.

"Справедливість взяла гору! Всі брехливі обвинувачення стосовно нашого нацгвардійця Віталія Марківа відхилені Верховним судом Італії. Тепер ні в кого немає жодних підстав сумніватися в честі й доблесті Віталія, який став на захист територіальної цілісності. Вітаю, Віталію!", написав глава держави у своєму Тwitter у четвер.

Як повідомлялося, Марківа затримали в Італії 30 червня 2017 року за підозрою в убивстві Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області у травні 2014 року.

Прокуратура Павії просила засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі.

12 липня 2019 року італійський суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, визнавши його винним у сприянні умисному вбивству Роккеллі.

Рішення було оскаржено, і 3 листопада 2020 року Міланський апеляційний суд ухвалив виправдувальний вирок у справі Марківа. 4 листопада він повернувся з представниками української делегації в Україну.

11 грудня 2020 року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Марківа, якого російські слідчі оголосили в міжнародний розшук за обвинуваченням у вбивстві.

Слідчий комітет РФ пред'явив українському нацгвардійцю Віталію Марківу обвинувачення у вбивстві російського громадянина Андрія Миронова на Донбасі.

9 грудня суд у Римі залишив чинним вирок Міланського апеляційного суду, яким військовослужбовець Національної гвардії України Віталій Марків визнається невинним у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі.

"Щойно у Римі завершився розгляд касаційної скарги у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Незважаючи на тиск і спроби скасувати виправдувальний вирок, суд останньої інстанції залишив рішення в силі", - написав екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Telegram-каналі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА