08:41 10.12.2021

Байден пообіцяв у разі необхідності додаткові війська країнам НАТО - президент Естонії

2 хв читати
Байден пообіцяв у разі необхідності додаткові війська країнам НАТО - президент Естонії

Президент Естонії Алар Каріс (Alar Karis) повідомив, що під час телефонної розмови з главами держав східного крила НАТО, яка відбулася в четвер, президент США Джо Байден пообіцяв у разі необхідності перекинути до країн альянсу додаткові війська.

"Байден наголосив, що з його телефонної розмови (з президентом РФ Володимиром Путіним - ІФ) було важко зрозуміти, які насправді плани у Росії. Важливо було показати, що за кожним кроком слідує крок у відповідь. Байден також наголосив: є важелі економічні, фінансові, за необхідності - військові. За потреби до країн НАТО будуть перекинуті додаткові війська, а куди їх дислокувати - це рішення країн НАТО", - сказав Каріс у п'ятницю порталу телерадіомовлення ERR про телефонну розмову Байдена, що відбулася напередодні, з главами східноєвропейських держав-членів НАТО.

Відповідаючи на запитання, чи можна припускати, що додаткові війська будуть перекинуті на східний фланг НАТО, Каріс зазначив: "Я зрозумів із сьогоднішньої розмови, що коли виникне потреба, це буде зроблено. Але сьогодні, завтра чи через місяць - у телефонній розмові про це, зрозуміло, не йшлося".

"Послання Байдена східним країнам (НАТО) було зрозумілим: усі рішення щодо безпеки ухвалюються разом, і немає такого, що є східне крило, західне крило, південне крило і північне крило - рішення ухвалюються всім НАТО, це стосується і тематики України", - додав Каріс.

"Байден наголосив, що його священний обов'язок - п'ята стаття (статуту) НАТО. Він повторив це декілька разів", - сказав президент Естонії.

Відповідно до п'ятої статті статуту НАТО, збройний напад на одну або декілька країн-членів альянсу розглядатиметься як напад на них загалом, і в цьому випадку країнам буде надано допомогу, включно із застосуванням збройної сили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА