09:40 10.12.2021

Етична рада не надала списку кандидатів на посади членів ВРП

2 хв читати
Етична рада не надала списку кандидатів на посади членів ВРП

Станом на 8:00 10 грудня Етична рада не надала висновків щодо відповідності кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя (ВРП) критеріям професійної етики та доброчесності, а також списку кандидатів, рекомендованих для обрання на з'їзді представників юридичних вишів та наукових установ.

"Відповідно до вимог закону Етична рада надає органу, який скликає відповідний з’їзд або конференцію, висновок щодо відповідності кожного кандидата критеріям професійної етики та доброчесності, а також список кандидатів, рекомендованих для обрання на посаду члена ВРП. Такий список має містити кількість кандидатур, яка щонайменше вдвічі перевищує кількість вакантних посад", - повідомляє прес-служба ВРП.

Раніше рішенням ВРП було визначено, що з'їзд представників юридичних вишів та наукових установ відбудеться 10 грудня у Харкові. До порядку денного з'їзду включено питання обрання членів ВРП.

30 листопада 2021 року на виконання вимог закону на адресу Етичної ради ВРП направила копії документів для встановлення відповідності кандидатів критеріям професійної етики та доброчесності. ВРП також надала Етичній раді копії висновків про результати спеціальної перевірки та висновки щодо відповідності кандидата та його документів вимогам, встановленим законом "Про Вищу раду правосуддя".

6 грудня 2021 року ВРП звернулась до Етичної ради з проханням надати список кандидатів, рекомендованих для обрання на посаду члена ВРП для обрання з'їздом.

9 грудня 2021 року до ВРП надійшов лист Етичної ради, в якому наголошувалося, що після складання та оприлюднення списку кандидатів, рекомендованих Етичною радою для обрання до ВРП, висновки про кандидатів та зазначений список будуть надіслані органу, який обирає членів ВРП.

"До дня проведення з'їзду Етична рада зазначені документи Вищій раді правосуддя не надала", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 2 листопада до Вищої ради правосуддя надійшов список рекомендованих Радою суддів України кандидатів до складу Етичної ради. Міжнародні та іноземні організації визначили список міжнародних експертів ще 10 вересня 2021 року. Членами ради стали: суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Лев Кишакевич, суддя Київського апеляційного суду Юрій Трясун, суддя Східного апеляційного господарського суду у відставці Володимир Сіверін, суддя Верховного суду штату Массачусетс у відставці Роберт Корді, суддя сер Ентоні Хупер та колишній генеральний прокурор Естонської Республіки Лавлі Перлінг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА