11:02 10.12.2021

Більшість українців вважає Росію ворожою країною, головними союзниками називають Канаду, Литву та Польщу

1 хв читати
Більшість українців вважає Росію ворожою країною, головними союзниками називають Канаду, Литву та Польщу

Більшість українців вважає Росію ворожою для України країною. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

"Більшість опитаних (72%) вважають Росію ворожою країною, тільки 12% - союзною", - зазначено у звіті за підсумками дослідження, оприлюдненому в п'ятницю, 10 грудня.

Водночас ідею запровадження віз із РФ підтримують 52% респондентів, тоді як проти 44%.

Також значно зросла частка тих, хто вважає ворожою країною Білорусь – до 48%, при тому що рік тому до ворожих країн Білорусь зараховували 22% опитаних.

Найбільшими союзниками України опитані вважають Канаду, Литву, Польщу та Велику Британію, а також США і Туреччину. Дещо менше вважають союзниками Францію, Німеччину та Китай, останню вважають скоріше нейтральною країною.

Зазначено, що за останній рік ставлення до Туреччини та Великої Британії відчутно змінилося на краще.

Опитування проводили 6-8 грудня 2021 року серед населення України віком від 18 років та старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Опитування проводили методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) з урахуванням випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Загалом було опитано 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з імовірністю 0,95: не більше ніж 2,0.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА