12:11 10.12.2021

Держприкордонслужба України закупила 60 сучасних дронів для охорони кордону з повітря

2 хв читати
Держприкордонслужба України закупила 60 сучасних дронів для охорони кордону з повітря

Державна прикордонна служба України відповідно до державного оборонного замовлення на 2021 рік закупила комплекси безпілотних літальних апаратів загальною вартістю майже 50 млн грн.

"Загалом уже отримано вісім комплексів, до складу яких входять 24 безпілотні літальні апарати з найсучаснішим моніторинговим обладнанням. Ще 12 таких комплексів (36 дронів) планується отримати до кінця поточного року", - повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Частину комплексів вже доставлено до Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби України ім. генерал-майора Ігоря Момота.

"Ці комплекси призначені для повітряного моніторингу з метою виявлення порушників на віддалених та важкодоступних ділянках державного кордону, здійснення фото та відеофіксації виявлених правопорушень, оперативного реагування на зміни обстановки, а також зменшення навантаження на особовий склад", - зазначив начальник інженерно-авіаційної служби безпілотних авіаційних систем авіаційного управління Адміністрації Держприкордонслужби України Андрій Коваленко.

До складу кожного комплексу входять три безпілотні літальні апарати DJI Matrice 300 із системами розпізнавання перешкод. Також комплекси включають пульти дистанційного керування, комбіновані підвіси з камерами денного бачення, телевізійними камерами та лазерними далекомірами. Для забезпечення можливості обробки польотної інформації, опрацювання повідомлень, вивчення метеорологічної обстановки, організації пошукових операцій комплекс укомплектовано автоматизованим робочим місцем на базі ноутбука та планшета.

Отримані дрони можна використовувати в радіусі до 15 км від оператора і вдень, і вночі, оскільки вони укомплектовані і оптичними і тепловізійними камерами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА