16:09 10.12.2021

Зеленський обговорив із Макроном розблокування "нормандського формату" та диверсифікацію постачання енергоносіїв, спілкування продовжиться 15 грудня

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Франції Еммануелем Макроном питання роботи Тристоронньої контрактної групи з врегулювання ситуації на сході України (ТКГ), розблокування "нормандського формату", енергетичної безпеки та диверсифікації енергопостачання.

"Поговорив з Еммануелем Макроном про розблокування "нормандського формату" й роботи ТКГ. Узгодили спільні подальші кроки. Обговорили загрози енергетичній безпеці України та диверсифікацію джерел енергоносіїв. Вдячний президентові Франції за позитивну оцінку поточних реформ", - написав Зеленський у Twitter у п'ятницю.

Як повідомляється на сайті глави держави, під час розмови Зеленський наголосив на готовності України продовжити активну роботу в рамках "нормандської четвірки", а Макрон відзначив виважену позицію України на тлі військової ескалації з боку РФ та підтримав важливі ініціативи України в ТКГ щодо повернення до повноцінного режиму припинення вогню, звільнення незаконно утримуваних осіб та відкриття КПВВ.

Під час обговорення питань європейської енергетичної безпеки Зеленський зазначив, що проект газопроводу "Північний потік-2" становить особливу загрозу для енергетичної безпеки європейських держав. Обидва президенти наголосили на важливості диверсифікації постачання енергоносіїв до Європи, зокрема за рахунок скрапленого природного газу, наголошується в повідомленні.

Макрон позитивно оцінив зусилля Зеленського у впровадженні реформ в Україні та підтвердив готовність французької сторони всіляко сприяти цим зусиллям.

Лідери України та Франції домовилися продовжити обговорення зазначених питань під час зустрічі в Брюсселі 15 грудня цього року на саміті Східного партнерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА