15:55 10.12.2021

Держприкордонслужба та посольство США започаткували проект із посилення безпеки східного та північного кордонів України

2 хв читати
Держприкордонслужба та посольство США започаткували проект із посилення безпеки східного та північного кордонів України

Державна прикордонна служба України та посольство США підписали в п'ятницю, 10 грудня, План спільних дій щодо посилення північної та східної ділянок українського кордону, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Початок реалізації проекту стартує з січня 2022 року, а загальна сума допомоги розглядається в розмірі $20 млн", - зазначила начальник відділу з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань посольства США в Україні Сара Лангенкомп.

Вона додала, що проект посилення спроможності Держприкордонслужби у сфері безпеки північного та східного кордону України спрямований на надання технічної допомоги прикордонникам для підвищення ефективності службової діяльності підрозділів під час виконання завдань з охорони північного та східного кордону України та для ефективної протидії загрозам національної безпеки України, що виникають.

Зокрема, проект передбачає можливість надання Держприкордонслужбі України безпілотних авіаційних систем, спецтранспорту, засобів відеомоніторингу, зв'язку, екіпірування тощо.

"Сьогодні ми маємо черговий план технічної допомоги, ми підписали план цієї взаємодії, план спільних дій для реалізації та підвищення спроможності Держприкордонслужби. Мова йде про забезпечення насамперед нагальних і першочергових потреб лінійних підрозділів державного кордону, про захист нашого персоналу, про забезпечення особистої безпеки, про комфортність перебування в польових умовах, про якісне виконання завдань на державному кордоні. Ми маємо сьогодні дуже непросту ситуацію на сході України, на північних кордонах, і цей технічний проект співпраці якраз і спрямований на посилення безпеки на кордоні", – наголосив перший заступник голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко.

Українська сторона висловила подяку за готовність відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні започаткувати новий проект міжнародної технічної допомоги, спрямований на забезпечення першочергових потреб підрозділів охорони кордону. Також Нікіфоренко запевнив американську сторону в послідовності прикордонного відомства України у виконанні своїх зобов'язань у рамках державного курсу України на євроатлантичну інтеграцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА