17:43 10.12.2021

Україна отримала 50 млн євро кредитних коштів від ЄІБ на вакцинацію проти коронавірусу

2 хв читати
Україна отримала 50 млн євро кредитних коштів від ЄІБ на вакцинацію проти коронавірусу

Європейський інвестиційний банк у п'ятницю, 10 грудня, перерахував Україні 50 млн євро кредитних коштів, які буде спрямовано на фінансування програми вакцинації проти коронавірусу в країні, зокрема на закупівлю достатньої кількості вакцин проти COVID-19.

Як повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні у п'ятницю, кредит підтримає систему охорони здоров'я та підвищить спроможність України у боротьбі з пандемією коронавірусу.

"Ця фінансова операція є частиною загальної ініціативи Team Europe щодо реагування на виклики пандемії COVID-19", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що для того щоб зробити вакцини більш доступними для українців та посилити здатність країни до протидії кризі COVID-19 і подолання її руйнівних наслідків, ЄІБ перепрофілював частину коштів чинної фінансової угоди.

"Йдеться про "Програму розвитку муніципальної інфраструктури України" (ПРМІУ/UMIP), підписану між ЄІБ та Україною у 2015 році на суму 400 млн євро. ЄІБ виділив 50 млн євро в межах цієї угоди на фінансування заходів протидії COVID-19. Угоду про перепрофілювання кредиту в 50 мільйонів євро Україна ратифікувала у жовтні 2021 року", - наголошують у представництві.

За словами голови представництва ЄІБ в Україні Жана-Еріка де Загона, ЄІБ "радий підтримати зусилля уряду України у боротьбі проти COVID-19".

"Для більш швидкого залучення коштів нам вдалося внести зміни до вже затвердженого та чинного кредиту. 50 млн євро, перепрофільовані для цієї мети, буде використано для оперативної закупівлі вакцин. Це необхідний крок для боротьби з викликами COVID-19 у сфері охорони здоров'я та економіки, а також для забезпечення кращого майбутнього", - наголосив банкір.

Уточнюється, що закупівлю вакцин проти COVID-19 коштом, наданим ЄІБ, здійснить компанія Crown Agents, яку раніше затвердив український уряд.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА