18:11 10.12.2021

У Раді створять робочу групу з підготовки законопроектів про зміни до Конституції щодо децентралізації

2 хв читати
У Раді створять робочу групу з підготовки законопроектів про зміни до Конституції щодо децентралізації

У Верховній Раді створять робочу групу, яка підготує законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації, повідомив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

"Зміни до Конституції перейшли від широкого обговорення з органами місцевого самоврядування до вужчого – на рівні парламенту. Ми ведемо дискусію на базі двох комітетів... - з питань правової політики та… комітету з питань державної влади, місцевого самоврядування... Тому вирішили створити міжкомітетську робочу групу, про що буквально в понеділок буде розпорядження голови Верховної Ради", - наводить слова Корнієнка сайт парламенту на всеукраїнському форумі місцевого самоврядування "Актуальні питання розвитку громад".

За його словами, робоча група продовжить обговорення з таких ключових політичних питань, як статус самоврядування на субрегіональному рівні та формування нагляду, призначення та діяльність префектів.

"Точно є консенсус щодо тих моментів, які обговорюються в медіа. Ми прямо й відкрито заявляємо, що ми проти юридичної особи для громад, а тому це в жодній версії змін до Конституції точно не з'явиться. Ця позиція наразі не є можливою для виконання в Україні", – наголосив перший віце-спікер.

Водночас він зауважив, що внесення змін до Основного закону є непростим і тривалим процесом, оскільки ухвалення відповідного законопроекту потребує двох читань, чому передує отримання висновку від Конституційного Суду.

Корнієнко прогнозує, що законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації буде зареєстровано у парламенті на початку наступної сесії Верховної Ради, яка розпочнеться у перший вівторок лютого 2022 року.

Перший віце-спікер парламенту також поінформував, що незабаром буде презентовано нову концепцію роботи Консультативної ради з питань самоврядування при голові Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА