18:53 10.12.2021

Зеленський на Саміті за демократію: Україна є лідером демократичних перетворень у регіоні

2 хв читати
Зеленський на Саміті за демократію: Україна є лідером демократичних перетворень у регіоні

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи у віртуальному форматі на Саміті за демократію, ініційованому президентом США Джо Байденом, заявив, що Україна є лідером демократичних перетворень у регіоні завдяки реалізації низки реформ.

"Україна, поза сумнівом та без жодної зайвої скромності, є лідером демократичних перетворень у регіоні. Ми створили нову інфраструктуру антикорупційних інституцій, ми втілюємо інноваційні технології для запобігання та виявлення антикорупційних дій для прозорості управління державними фінансами, майном і публічними закупівлями", - заявив Зеленський у відеозверненні, розміщеному на сайті Офісу президента.

 

Як зазначив президент, ще одним важливим кроком є ухвалення закону про деолігархізацію, який "дасть змогу відновити механізм народовладдя і розбудувати інститути прямої демократії".

За словами Зеленського, гарантовані, захищені права людини є основою успішної та прогресивної країни, тому Україна й надалі упевнено рухатиметься вперед на цьому шляху.

"Робитимемо все для забезпечення гендерної рівності, захисту жінок, дітей, внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю і кожного окремого громадянина", - зазначив глава держави.

Президент також наголосив, що Україна досягла значного прогресу в розвитку власних демократичних інститутів і є надійним партнером для усіх, хто готовий ставати на захист демократії та свободи у світі.

Як повідомлялося, 9-10 грудня Джо Байден проводить Саміт демократії у віртуальному режимі. У ньому візьмуть участь понад 100 представників запрошених урядів, громадянського суспільства та приватного сектора.

9 грудня президент України Володимир Зеленський узяв участь в інавгураційній сесії Саміту демократії та подякував президентові США Джо Байдена за лідерство в захисті свободи та рівності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА