19:14 10.12.2021

Дві українські правозахисниці отримали премію МЗС Нідерландів

1 хв читати
Дві українські правозахисниці отримали премію МЗС Нідерландів

Переможцями премії правозахисників "Тюльпан прав людини" стали виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк і засновниця громадської ініціативи "Марш жінок" Олена Шевченко, оголосило посольство Нідерландів в Україні.

"Цього року ми хочемо підтримати саме Олену Шевченко та Оксану Романюк. Цією премією ми хочемо сказати, що ми з вами. Ми поруч, і ми хочемо вам допомагати. Саме тому ми беремо участь у маршах рівності, фінансуємо проекти через Фонд прав людини, підтримуємо правозахисників у своїх соціальних медіа", – сказав посол Нідерландів в Україні Йеннес де Мол.

Лауреати Премії "Тюльпан прав людини" отримують від посольства статуетку тюльпану як символічну відмінність та фінансову підтримку для важливого спрямування роботи своїх організацій.

Премія "Тюльпан прав людини" вручається за визначні досягнення у боротьбі за права людини. Щороку комісія обирає тих, хто робить великий внесок у просування демократичних цінностей і прав людини в Україні.

2021 року головними темами стали свобода слова та права ЛГБТ. Обидві теми є частиною нідерландських політик з прав людини. Міністерство закордонних справ Нідерландів нагороджує правозахисників премією "Тюльпан із прав людини" з 2008 року. Щороку комісія обирає переможців серед активістів або правозахисних організацій в усьому світі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА