07:27 11.12.2021

В Україні запустять масштабну кампанію "Щедрик"

2 хв читати
В Україні запустять масштабну кампанію "Щедрик"

В Україні планують запустити масштабну культурно-мистецьку кампанію "Щедрик", повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС).

"МЗС України разом із партнерами запускає масштабну кампанію "Щедрик: магія Різдва". Вона, як і український Щедрик, почнеться у Києві, щоб наступного року розпочати подорож світом. Вже заплановано реалізацію кампанії в США у 2022 році", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у 2021 році у Києві відбудуться 18 грудня о 18:00 концерт на Михайлівській площі, під час якого прозвучить мелодія "Щедрика", а також інші різдвяні колядки та пісні у виконанні відомих українських співаків, відомих хорів та оркестрів.

Крім того, 18 (20:00-23:00), 19 (17:00-23:00) та 24-25 грудня (17:00-23:00) відбудеться відеомапінг з історією Щедрика. У яскравій 2D та 3D анімації на будівлі Дипломатичної академії України (Михайлівська площа) будуть представлені чотири історичні етапи Щедрика: язичницький період та український контекст пісні, європейський, американський період і сучасність.

А також 12-16 січня (12:00-19:00) – мультимедійна інсталяція у Довженко-Центрі (вул. Васильківська, 1, м. Голосіївська). Мовою сучасного мистецтва через використання звуку, проекцій, анімацій, кінетичних об'єктів, глядачам буде показано історію музичної композиції "Щедрик", точки її перетину з історією України та світовою культурою.

Згідно з повідомленням прес-служби МЗС, 105 років тому в Києві вперше прозвучав "Щедрик", який став символом різдвяних свят у всьому світу та інструментом української дипломатії тих часів і звучав у найкращих концертних залах Чехословаччини, Австрії, Швейцарії, Франції, Бельгії, Нідерландів, Великої Британії, Німеччини, Польщі, Іспанії.

Крім того, у 2022 році виповнюється 100 років з моменту, коли "Щедрик" успішно виконали на сцені Карнегі Гол у Нью-Йорку. Після цього світове турне мелодії продовжилося у Мексиці, Бразилії, Аргентині, Уругваї, Кубі та Канаді.

Вхід на всі заходи вільний, із дотриманням чинних карантинних вимог.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА