07:39 11.12.2021

Одне із завдань зустрічі глав МЗС G7 - демонстрація єдності у справі запобігання "агресії" Росії проти України

1 хв читати
Одне із завдань зустрічі глав МЗС G7 - демонстрація єдності у справі запобігання "агресії" Росії проти України

Створити єдиний фронт "великої сімки" проти політики Росії щодо України буде одним із завдань зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн G7, заявила журналістам міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

"Те, про що йтиметься на зустрічі G7 у ці вихідні - це демонстрація єдності найбільших економік-однодумців у тому, що наша позиція проти агресії, проти агресії щодо України буде винятково сильною", - сказала дипломат.

Вона наголосила: "Що ми маємо зробити, так це утримати Росію від таких дій".

Як повідомлялося, Трасс раніше повідомила, що перед зустріччю глав МЗС "сімки" обговорила питання щодо підтримки України з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

"Перед G7 і слідом за успішним "Самітом за демократію" зустрілася в Ліверпулі з держсекретарем Блінкеном. Ми обговорили: підтримку України перед російською агресією, важливість надійних і чесних інвестицій в країни, що розвиваються, припинення (дій - ІФ) Ірану з отримання ядерної зброї" , – написала міністр у своєму Twitter.

Раніше ЗМІ повідомляли, що на зустрічі глав МЗС G7 засуджуватимуться питання стосовно політики Росії щодо України і так званої загрози можливого російського "вторгнення".

Зустріч запланована на 11-12 грудня у Ліверпулі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА