08:10 11.12.2021

Будівлю КМДА підсвітили кольорами ЛГБТ на честь Міжнародного дня прав людини

2 хв читати
Будівлю КМДА підсвітили кольорами ЛГБТ на честь Міжнародного дня прав людини

Будівлю Київської міської державної адміністрації (КМДА) підсвітили кольорами ЛГБТ на честь Міжнародного дня прав людини, повідомила прес-служба КМДА.

"10 грудня, у Міжнародний день прав людини, будівлю Київської міської державної адміністрації підсвітили кольором ЛГБТ-символіки. Мета акції, ініціаторами якої є Amnesty International та KyivPride – привернути увагу громадськості та влади до важливості належної реакції на злочини на ґрунті гомофобії та трансфобії", - йдеться у повідомленні.

У КМДА повідомили, що Міжнародний день прав людини відзначається 10 грудня, оскільки цього дня 1948 року ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини. "Цей революційний документ проголосив, що права та свободи людини не можуть бути обмежені за жодними ознаками. Сьогоднішня акція звертає увагу саме на рівність прав усіх без винятку людей. Переконаний, що визнання кожним із нас цієї рівності веде людей до свободи, взаємоповаги та миру", – наголосив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Як, у свою чергу, наголосила директор української Amnesty International Оксана Покальчук, в Україні ні законодавча база, ні правоохоронні органи не можуть забезпечити належного захисту ЛГБТ, тому у Міжнародний день прав людини важливо привернути увагу до цієї проблеми.

"Київ, підтримавши нашу спільну боротьбу за безпечне місто для всіх, може стати прикладом інших міст України. Ми закликаємо розпочати системні зміни на рівні міста для підвищення рівня безпеки для всіх без винятку", – наголосила вона.

Директор ГО "КиївПрайд" Ленні Емсон наголосив, що в Києві, як у столиці, що має бути прикладом для інших міст, "кожному та кожній, незалежно від віку, сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності має бути безпечно".

"Злочини на ґрунті нетерпимості повинні розслідуватися належним чином. Наша акція покликана привернути увагу до цієї масштабної проблеми, щоби покласти край систематичному залякуванню, цькуванню та насиллю", – розповів він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА