21:44 12.12.2021

Президент Естонії не поїде на Олімпіаду до Китаю з політичних причин

1 хв читати
Президент Естонії не поїде на Олімпіаду до Китаю з політичних причин

Президент Естонії Алар Каріс відмовився їхати на зимову Олімпіаду, яка відбудеться у Пекіні у лютому 2022 року, з політичних причин.

"Алар Каріс в інтерв'ю телеканалу Kanal2 сказав, що не поїде на зимові Олімпійські ігри через політичні причини", - повідомив у неділю портал телерадіомовлення ERR.

Президент зазначив, що ухвалив це рішення "разом із лідерами сусідніх країн".

У четвер прес-секретар уряду Естонії повідомляв ERR, що уряд не обговорював, чи хтось із керівників країни поїде до Пекіна. Те саме повідомили в міністерстві закордонних справ республіки.

У міністерстві культури Естонії зазначили, що отримали запрошення поїхати на Ігри, але ще не ухвалено рішення, чи поїдуть до Пекіна міністр культури Тійт Терік чи віце-канцлер відомства Тарві Пюрн.

За даними ERR, рішення Естонії може також залежати від спільної позиції Євросоюзу, яка, можливо, обговорюватиметься на зустрічі міністрів закордонних справ наступного тижня.

Деякі країни раніше оголосили, що їхні політики оголосять політичний бойкот пекінській Олімпіаді. До них належать США, Австралія, Велика Британія та Канада. Франція заявила, що не приєднається до бойкоту.

"Адміністрація Байдена не надсилатиме жодних дипломатичних представників на зимові Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні. Це рішення пов'язано з порушеннями прав людини та геноцидом уйгурів у Китаї", - заявила офіційний представник Білого дому Джен Псакі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА