21:47 12.12.2021

Мінно-вибухову травму отримав військовослужбовець ЗС України на Донбасі

1 хв читати
Мінно-вибухову травму отримав військовослужбовець ЗС України на Донбасі

У неділю на Донбасі мінно-вибухову травму отримав військовослужбовець Збройних сил України, якого було терміново госпіталізовано. Російські найманці використали заборонене дистанційне мінування пластиковими мінами, повідомили в оперативно-тактичному угрупованні "Північ".

"12 грудня 2021 року мінно-вибухову травму отримав військовослужбовець Збройних сил України, 49 років, лейтенант. Медслужбою військової частини було проведено термінову евакуацію пораненого до військового госпіталю, де йому було надано необхідну медичну допомогу. Наразі стан пораненого медики оцінюють як середньої тяжкості" , – сказано у повідомленні на сторінці ОТУ в Facebook.

Під час огляду пораненого медиками було з'ясовано, що супротивник на лінії вогневого зіткнення застосовує дистанційне мінування пластиковими мінами, забороненими міжнародними конвенціями через заподіяння значних страждань потерпілому як під час вибуху на даному вибуховому пристрої, так і при вилученні осколків з тіла пораненого.

"З цього приводу буде проведено розслідування, матеріали якого разом із уламками вибухового пристрою, витягнутими з тіла потерпілого, будуть надані міжнародним наглядовим організаціям", – йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА