07:30 13.12.2021

Жителі Великої Британії до кінця року зможуть додатково вакцинуватися від COVID-19

2 хв читати
Жителі Великої Британії до кінця року зможуть додатково вакцинуватися від COVID-19

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у зверненні до нації оголосив, що у всіх жителів Англії у віці 18 років і старше буде можливість отримати бустерну дозу вакцини проти COVID-19 до кінця року для боротьби з загрозою зростання випадків "омікрону".

"Усі охочі у віці 18 років і старше в Англії матимуть можливість отримати свій бустер до Нового року", - заявив Джонсон у понеділок.

"Я боюся, що зараз ми стикаємося з надзвичайною ситуацією у нашій боротьбі з новим варіантом, "омікроном", і ми маємо терміново зміцнити нашу стіну вакцинного захисту, щоб убезпечити наших друзів та близьких", - звернувся прем'єр-міністр до нації.

За його словами, немає жодних сумнівів, що насувається хвиля випадків "омікрону" і двох доз вакцини проти COVID-19 стає недостатньо.

"Але хороша новина полягає в тому, що наші вчені впевнені, що за допомогою третьої дози – бустерної – ми всі зможемо підвищити наш рівень захисту", – зазначив Джонсон.

Він сказав, що всі дорослі, які мають право на бустер, зможуть зробити укол, починаючи з понеділка.

Громадяни повинні бути старші 18 років та отримати другу дозу вакцини не менше ніж за три місяці до цього.

Раніше чиновники охорони здоров'я Великої Британії мали намір відкрити доступ до бустерних уколів для всіх дорослих до кінця січня.

Джонсон звернувся до нації після того, як рівень тривоги у Великій Британії був підвищений з трьох до чотирьох через збільшення кількості випадків поширення нового штаму.

42 групи військових будуть залучені для створення місць вакцинації та мобільних підрозділів. Години роботи клінік буде продовжено. Тепер отримати вакцину можна сім днів на тиждень.

Минулої п'ятниці дані Великої Британії показали, що три дози вакцини забезпечують 70-75% захисту від "омікрону", тоді як дві дози, отримані три або більше місяців тому, дають від 30% до 40% або менше.

"Омікрон" виявили у листопаді на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може загрожувати, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА