09:50 13.12.2021

Рада може передбачити додаткові видатки на переозброєння

2 хв читати
Рада може передбачити додаткові видатки на переозброєння

Верховна Рада може передбачити додаткові видатки на переозброєння української армії, заявив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

"Якщо міністр Резніков (міністр оборони України Олексій Резніков - ІФ) бачить, що є реальна додаткова потреба на переозброєння, щоб воно відповідало затвердженій стратегії про оборону України, то дуже важливо сформувати ці бюджетні пропозиції, враховуючи, що ми ухвалили законопроект №5600, і додаткові надходження до бюджету будуть. До того ж, враховуючи те, що ми можемо отримати від наших потенційних партнерів, зокрема, Британія мільярд фунтів виділить (на реалізацію торговельних та інвестиційних проектів в Україні - ІФ), і Сполучені Штати передбачили у своєму бюджеті програму підтримки", - пояснив голова ВР в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що питання обороноздатності держави - це пріоритет і базова потреба України, тому "треба просто сісти й порахувати, скільки треба - і тоді Верховна Рада може проголосувати зміни до держбюджету, якщо відповідні пропозиції будуть збалансовані, зрозумілі, і для цього є підстави".

"Бувало й так, і тут я хочу не пана Резнікова покритикувати, а його попередників, що виділялося фінансування, а наприкінці року ми бачили певну суму невикористаних коштів, які просто згорали. Тобто наявні надходження мають раціонально розписуватися і освоюватися до кінця поточного року", - додав Стефанчук.

Водночас спікер зазначив, що під час підготовки держбюджету-2022 ніхто з міністрів не звертався з тим, що "на їхній напрям закладено мало коштів".

"Думаю, якби ці питання міністерства або відповідні профільні комітети Верховної Ради починали порушувати до ухвалення бюджету, це можна було б якось вирішити", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю "АрміяІнформ" заявив, що видатки на озброєння української армії треба збільшити в 10 разів. На його переконання, велика частина фінансування, виділеного на українську оборонну сферу, "проїдається", тоді як на озброєння виділяється лише 15-20% від необхідного обсягу коштів, попри те, що цього року Міноборони отримало найбільший бюджет за 30 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА