14:26 13.12.2021

"Укрзалізниця" запустила новий поїзд Маріуполь-Рахів

1 хв читати
"Укрзалізниця" запустила новий поїзд Маріуполь-Рахів

 "Укрзалізниця" (УЗ) запустила в перший рейс поїзд №5/6 Маріуполь-Рахів, який долає найдовший пасажирський залізничний маршрут в Україні – 1806 км та сполучає сім областей.

Як повідомила прес-служба УЗ у понеділок, у складі поїзда десять нових вагонів, збудованих Крюківським вагонобудівним заводом (КВБЗ) у 2021 році за кошти держбюджету в рамках президентської програми "Велике будівництво".

У складі поїзда плацкартні вагони, купе та люкс. Новий поїзд курсує із зупинками у Запоріжжі, Дніпрі, Білій Церкві, Львові, Івано-Франківську, Яремчі, Татарові, Ворохті, Ясіні та Квасах.

Зазначено, що вагони, з яких сформовано поїзд, обладнані сповивальними столиками, екологічно чистими туалетами, системами відеоспостереження в зонах спільного користування, системою сучасного кондиціювання повітря, розетками та USB-портами, а також сигналізацією в кожному пасажирському купе, мають збільшений обсяг багажного відділення, а також покращене освітлення: всередині кожного купе встановлено пульт регулювання освітлення із чотирма режимами, індикатором зайнятості вбиральні та кнопкою виклику провідника.

"Як і обіцяли, із нових вагонів, які купуємо за бюджетні кошти, формуємо надважливі соціальні маршрути. Цей поїзд охоплює майже всю країну та дасть можливість жителям багатьох населених пунктів без пересадки відвідати туристичні куточки України", - наведено слова члена правління УЗ Олександра Перцовського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА