14:57 13.12.2021

Повністю вакциновані від COVID-19 українці у віці 60+ зможуть із січня витратити 1 тис. грн на соціальні потреби - Зеленський

1 хв читати

Повністю вакциновані проти COVID-19 українці у віці 60+ зможуть уже з січня витратити 1 тис. грн на соціальні потреби, зокрема на ліки, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Програма "єПідтримка" розширюватиметься, щоб нею могли скористатись якнайбільше українців. Громадяни у віці 60+ зможуть уже з січня витратити 1 тис. грн на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків. Умова: повна вакцинація проти COVID-19. Урядовці отримали необхідні доручення", - написав Зеленський на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 15 листопада заявив, що кожен українець, щеплений двома дозами вакцини від COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що кошти буде виплачено на віртуальні платіжні картки через "Дію". На це у 2021 році буде передбачено 3 млрд грн із загального фонду бюджету і стільки ж – на наступний рік із можливістю розширення фінансування. Виплати не оподатковуватимуться і не вплинуть на виділення субсидій. Водночас планувалося, що кошти можна буде витратити на придбання квитків у кіно, театр, концерт, заняття спортом, подорожі Україною потягом або літаком.

Запуск програми "єПідтримка" призначено на 19 грудня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА