18:12 13.12.2021

Український фонд стартапів за два роки роботи профінансував понад 200 стартапів на $6,3 млн

2 хв читати
Український фонд стартапів за два роки роботи профінансував понад 200 стартапів на $6,3 млн

Український фонд стартапів (УФС, Ukrainian Startup Fund, USF) профінансував понад 200 стартапів майже на $6,3 млн.

Згідно з повідомленням у понеділок, 10 грудня 2021 року УФС відзначив другу річницю своєї діяльності, за час якої отримав понад 4 тис. заявок від стартапів, із них понад 200 отримали фінансування на загальну суму $6,3 млн (166,9 млн грн).

За статистикою, кожен другий стартап-переможець уже залучив додаткові інвестиції, загальна сума яких становить майже $30 млн.

Як повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко, у держбюджеті-2022 на фінансування УФС передбачено 50 млн грн.

Окрім того, повідомляється, що з 2022 року до пітчингу вперше на постійній основі приєднаються інвестиційні партнери, серед яких - венчурні фонди TA Ventures, iCLUB, Flyer One Ventures, BRISE Capital та JKR Investment Group.

Flyer One Ventures разом із JKR Investment Group додатково нагороджуватимуть переможців пітчів безоплатними менторськими сесіями зі своїми венчурними інвесторами.

"Для молодих команд стартапів піар – не менш важливий компонент успіху, ніж гранти. Ми у фонді вже були свідками ситуацій, коли деякі стартапи відмовлялися від нашого фінансування через залучення інвестицій. Це добрий знак, тому ми хочемо поглиблювати цей напрям роботи", - наведено слова CEO Українського фонду стартапів Павла Карташова у повідомленні.

Він також анонсував нову ініціативу "Cyber/nnov8" - програму сприяння розвитку українських проектів, що спеціалізуються на кібербезпеці.

"Cyber/nnov8" надасть підтримку підприємцям і стартапам будувати продукти та сервіси, які у свою чергу допоможуть бізнесу ефективно вирішувати їхні кіберзагрози.

Спільно з УФС "Cyber/nnov8" надаватиме гранти та інвестиції, технічну експертизу, майданчики для тестування й пілотування нових технологій і сервісів та допомогу з виходом на локальний і міжнародні ринки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА