18:21 13.12.2021

Законопроект про відеофіксацію порушень правил дорожнього руху за винагороду дасть змогу знизити аварійність на дорогах - МВС

2 хв читати
Законопроект про відеофіксацію порушень правил дорожнього руху за винагороду дасть змогу знизити аварійність на дорогах - МВС

У Міністерстві внутрішніх справ України підтримують внесений до Верховної Ради законопроект №5798, який передбачає надання громадянами доказів порушень правил дорожнього руху поліції в обмін на винагороду, і зазначають, що завдяки нововведенням вдасться зменшити кількість смертей на українських дорогах.

У повідомленні наголошується, що законопроект у понеділок було розглянуто на підкомітеті з питань законодавства про адміністративні правопорушення Комітету з правоохоронної діяльності Верховної Ради, а найближче засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності відбудеться у середу, 15 грудня.

"Експерти впевнені, що таке нововведення значно пришвидшить реагування поліції на правопорушення, а водії стануть більш обачними на дорозі знаючи, що їх правопорушення може бути зафіксовано в будь-який момент. Також експерти наголошують, що завдяки цьому додатку зменшиться кількість безкарних правопорушників... Порушення будуть фіксуватися навіть в найвіддаленіших куточках України. В містечках і селищах, де не планується встановлення камер фіксації в найближчі роки, люди зможуть самостійно фіксувати порушення, що є реалізацією права громадян на реальне народовладдя", - йдеться у повідомленні.

У МВС нагадали, що законопроект №5798 передбачає фіксацію порушення ПДР із будь-якого мобільного пристрою, на якому буде встановлено певний мобільний застосунок. Спочатку планується запустити фіксацію таких правопорушень: проїзд на червоне світло світлофора; перетин подвійної смуги; проїзд смугою громадського транспорту; проїзд залізничного переїзду на заборонений сигнал; перешкоджання проїзду спецтехніки. Зняте за допомогою мобільного застосунку правопорушення передаватиметься онлайн до поліції, після чого свідок отримує відповідь від правоохоронців про реєстрацію порушення та його подальшу долю, правопорушнику надсилають штраф із додаванням відеофіксації його порушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА