21:06 13.12.2021

Глава Європарламенту не бачить підстав сподіватися на швидке покращення відносин ЄС із РФ

1 хв читати
Глава Європарламенту не бачить підстав сподіватися на швидке покращення відносин ЄС із РФ

Глава Європарламенту (ЄП) Давид Сассолі назвав стан відносин ЄС з РФ не найкращим і не бачить підстав сподіватися на їхнє швидке поліпшення.

"Сьогоднішній стан відносин між ЄС і Російською Федерацією та криза на наших східних кордонах не дають підстав сподіватися на те, що відносини скоро покращаться. Ми не повинні відмовлятися від наших європейських цінностей. Звичайно, ми хочемо підтримати росіян, які хочуть змінити свою країну", - сказав він у понеділок у Страсбурзі на черговій пленарній сесії ЄП, відкриваючи дискусію щодо 30-річчя розпаду Радянського Союзу.

Він наголосив, що розпад СРСР був "процесом, а не поодинокою подією". Це була подія, яку "багато людей навіть уявити не могли".

Він нагадав, що деякі колишні держави Радянського Союзу сьогодні є членами ЄС, але визнав, що перехід до демократії потребує багатьох років, як і створення нових інститутів і нових процедур, зміна звичок та світосприйняття.

"Побудувати демократію дуже складно, і її, на жаль, легко втратити, якщо не дбати про неї, - заявив Сассолі. - Демократія здебільшого побудована на довірі, на довірі громадян до своїх власних інститутів. Цю довіру необхідно оновлювати кожного божого дня. Його треба ростити як капітал, і дбати про нього як хорошу інвестицію".

Дискусію європейських парламентаріїв, присвячену 30-річчю від розпаду СРСР, Сассолі назвав "актом пам'яті".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА