21:15 14.12.2021

Британська влада вважає епідеміологічний "червоний список" неефективним

2 хв читати
Британська влада вважає епідеміологічний "червоний список" неефективним

У Великій Британії з середи скасують дію так званого "червоного списку" країн для подорожей, до якого наразі занесено 11 держав африканського континенту, повідомляє видання The Independent з посиланням на главу британського МОЗ Саджида Джавіда.

"Оскільки вірус поширюється серед (британського - ІФ) населення, "червоний список" вже не такий ефективний", - заявив Джавід, під час виступу в Палаті громад.

Таким чином, 11 африканських країн, включених до цього списку і вважаються країнами з "високим ризиком" зараження коронавірусом, будуть виключені з нього з 04:00 за місцевим часом (07:00 за київським часом) 15 грудня. До того ж у силі залишиться вимога проходження тестування на COVID-19 для поїздок.

За даними видання, Джавід зазначив, що міністри визнали, що найбільш суворі обмеження на пересування не є необхідними в боротьбі з варіантом COVID-19 "омікрон", що стрімко розповсюджується.

The Independent нагадує, що в період з 29 листопада до 4 грудня до британського "червоного списку" включили 11 африканських країн, зокрема ПАР і Нігерію. Причиною тому став штам коронавірусу "омікрон", що стрімко поширюється, який виявили в Південній Африці наприкінці листопада.

Напередодні Агентство безпеки охорони здоров'я Сполученого Королівства (UKHSA) повідомило, що у Великій Британії зафіксували вже понад 4,7 тис. заражень "омікроном".

У понеділок британський прем'єр Борис Джонсон повідомив, що в країні зареєстрували перший випадок смерті після зараження "омікроном".

Глава МОЗ Британії у свою чергу заявив, що госпіталізовано не менше 10 британців, які заразилися "омікроном". Він зазначив, що "омікрон" поширюється із "феноменальною швидкістю".

У Британії з понеділка набула чинності рекомендація уряду про віддалену роботу для тих людей, чия робота це дозволяє. Раніше британський уряд також оголосив про посилення заходів безпеки, вони набули чинності минулого тижня, і стосуються вони правил носіння маски в громадських місцях.

Джонсон раніше у зверненні до народу оголосив, що у всіх жителів Англії у віці 18 років і старше буде можливість отримати бустерну дозу вакцини проти COVID-19 до кінця року для боротьби з загрозою зростання випадків "омікрону".

"Омікрон" виявили у листопаді на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може загрожувати, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА