22:14 14.12.2021

Торнадо в Кентуккі забрали життя понад 70 людей, ще понад 100 вважаються зниклими безвісти

2 хв читати
Торнадо в Кентуккі забрали життя понад 70 людей, ще понад 100 вважаються зниклими безвісти

Не менше 74 людей загинули і ще більше 100 вважаються зниклими безвісти внаслідок кількох торнадо в американському штаті Кентуккі, повідомляє CNBC з посиланням на губернатора штату Енді Бешира.

"Понад 100 людей, як і раніше, вважаються зниклими безвісти, продовжуються численні пошуково-рятувальні операції федерального та місцевого рівнів", - наводить телеканал слова Бешира.

"Якщо і є хороші новини, то вони полягають у тому, що кількість загиблих не змінилася відучора", - додав він.

За словами губернатора, вік загиблих жителів штату варіюється від двох місяців до 98 років. При цьому Бешир зазначив, що особи восьми жертв поки що не встановлені.

Крім того, Бешир заявив, що зараз підраховують збитки від торнадо, а також проводять роботи з усунення сміття з автомобільних доріг та відновлення пошкоджених світлофорів.

За даними CNBC, працівники деяких організацій повідомили, що їх начальство заборонило їм залишати будівлі навіть у разі поширення попереджень про торнадо. Так, працівники на фабриці з виробництва свічок у Мейфілді, будівля якої зруйнувалася внаслідок шторму, заявили, що їм загрожували звільненням у разі відсутності на робочому місць. Щонайменше вісім працівників фабрики загинули.

Журналісти телеканалу поцікавилися у губернатора, чи вивчить влада штату повідомлення про погрози і чи перегляне інструкції щодо дій під час торнадо.

"Певно, після того, як ми зіткнулися з таким торнадо, нам усім слід звернути увагу на протоколи, адже ми втратили 74 життя в усьому штаті", - відповів Бешир.

За словами Бешира, щодо повідомлень про погрози працівникам від начальства, штат розгляне їх "через відповідне відомство".

Напередодні повідомлялося, що президент США Джо Байден задовольнив прохання губернатора Бешира про визнання наслідків торнадо у Кентуккі катастрофою федерального рівня.

Декілька торнадо, що обрушилися на штат минулої п'ятниці, практично перетворили на руїни місто Мейфілд та його околиці.

Байден оголосив у штаті надзвичайний стан, що дозволило Агентству США з надзвичайних ситуацій (FEMA) надати допомогу мешканцям, які залишилися без житла, світла та води.

Як повідомляється на сайті FEMA, у цьому випадку допомога уряду обмежується $5 млн, водночас за великого лиха федерального масштабу цих обмежень не існує, і уряд "надає широкий спектр федеральних програм допомоги приватним особам та громадській інфраструктурі".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА