07:52 15.12.2021

Посли Великої Британії і Швеції відвідали новий притулок для потерпілих від домашнього насильства

2 хв читати
Посли Великої Британії і Швеції відвідали новий притулок для потерпілих від домашнього насильства

Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс, а також посол Швеції Тобіас Тіберг, Почесний посол Фонду ООН у сфері народонаселення Марія Єфросиніна разом із заступником голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Мариною Хондою відвідали новий притулок для постраждалих від домашнього насильства, повідомляє прес-служба КМДА.

"Уряд Великої Британії безпосередньо долучився до облаштування нашого Притулку. Так само вони долучалися і до створення наших "кризових кімнат". Зі Швецією ми спільно працюємо над встановленням гендерної рівності. Приємно відзначати, що міжнародні партнери долучаються до наших проектів не тільки розмовами, а допомагають втілювати їх у життя. Проблема домашнього насильства існує і в європейських країнах, а їхній досвід подолання цієї проблеми можна та потрібно застосовувати і у нас", – цитує заступницю голови КМДА прес-служба.

Посол Великобританії зазначила, що прогрес Києва у розвитку системи протидії та запобігання насильству очевидний. На сьогодні місто має вже низку закладів, готових надавати не лише послуги тимчасового проживання, а й юридичну та психологічну підтримку. У свою чергу, посол Швеції розповів, що проблема домашнього насильства в їхній країні теж дуже гостра. На його думку, новий притулок є важливим кроком Києва у подоланні цієї проблеми.

Як повідомляється, у грудні в Києві відкрили новий притулок для постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Це вже другий міський заклад тривалого проживання для постраждалих. У новому притулку зможуть одночасно жити 15 жінок із дітьми терміном на 3 місяці із можливістю продовження до півроку. Адреса притулку не розголошується. Потрапити до закладу можна лише за направленням директора Київського міського центру ґендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА