11:37 15.12.2021

Київський інститут Нацгвардії в новому навчальному році, ймовірно, перейде на навчання курсантів за системою військової освіти країн НАТО

2 хв читати
Київський інститут Нацгвардії в новому навчальному році, ймовірно, перейде на навчання курсантів за системою військової освіти країн НАТО

Від початку нового навчального року в серпні-вересні 2022 року курсанти Київського інституту Національної гвардії України мають розпочати навчання за перспективною системою військової освіти, прийнятою в країнах, що є членами Північноатлантичного альянсу, повідомляє прес-служба Нацгвардії України.

"Головна відмінність підходів цієї освіти з наявною в Україні – кореляція з кар’єрою офіцера, коли отриманню вищого звання та призначенню на вищу посаду передує обов’язкове підвищення рівня військової освіти", - йдеться в повідомленні на сайті НГУ.

Уточнюється, що відповідний висновок зробили учасники багатосторонньої зустрічі в Головному управлінні Національної гвардії України, в якій разом з українськими військовослужбовцями брали участь представники Групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG) під керівництвом підполковника Роберта Несбіта й Об'єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) під керівництвом П'єра-Люка Лярошеля.

"Формат здобуття професійної військової освіти передбачає спочатку навчання на фахових курсах L-1A, L-1B (взвод) та L-1С (рота) тактичного рівня, далі — командно-штабних курсах L-2 (батальйон-бригада), потім — на курсі L-3 для офіцерів об’єднаних штабів оперативного рівня у званнях підполковник-полковник і курсі L-4 вищого керівного складу стратегічного рівня (полковник-генерал)", - зазначають у Нацгвардії.

Там додають, що сьогодні українські військовослужбовці фокусуються на практичній площині впровадження пілотного курсу професійної військової освіти рівня L-1А і L-1B у Київському інституті НГУ.

"Ми знаємо реалії українського законодавства і що є різниця у підходах до створення навчальних програм у різних країнах Північноатлантичного альянсу. Ми маємо знайти основне і спільне у цих підходах і адаптувати цю систему до українських реалій. Фокус уваги сьогодні зосереджуємо на тактичний рівень освіти, який відповідає рівню бакалавра", - розповів начальник управління міжнародної співпраці Головного управління НГУ полковник Володимир Грабчак.

У свою чергу іноземні радники розповіли про те, як імплементовані в навчальні програми L-курсів у їх країнах, а також про те, в чому полягають переваги такої системи і як така багатоступенева освіта і певні жорсткі правила відбору кандидатів на посади виправдовують себе в довгостроковій перспективі.

"За результатами зустрічі сторони домовилися про створення робочої групи та співпрацю в розробці навчальної програми для Київського інституту НГУ та наступну зустріч на базі вишу", - резюмують у Нацгвардії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА