12:14 15.12.2021

ДБР перевіряє причетність чиновників Криворізької міськради до розкрадання коштів на будівництво інфраструктури

2 хв читати
ДБР перевіряє причетність чиновників Криворізької міськради до розкрадання коштів на будівництво інфраструктури

Працівники Державного бюро розслідувань у межах кримінального провадження встановлюють причетність податківців та посадових осіб міської ради Кривого Рогу до розкрадання мільярдів бюджетних коштів на ремонті доріг та будівництві інфраструктурних об'єктів у місті.

Аудиторська перевірка встановила, що одне з місцевих підприємств регулярно отримувало підряди міської ради Кривого Рогу. Ціни за договорами були завищені в кілька разів, здебільшого роботи виконувались лише з папері. Якщо ж проводилися, то ділки використовували дешеві чи неякісні матеріали, що не відповідали заявленій документації", - йдеться у повідомленні прес-служби ДБР, оприлюдненому в середу.

Уточнюється, що чиновники міської ради, які були замовниками робіт, "на всі проблемні питання "закривали очі" і не реагували на порушення".

"Також під час планових перевірок нічого не помічали й службові особи управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області", - додають правоохоронці.

Вони уточнюють, що у звіті Державної аудиторської служби України зазначено, що збитки державі від цих оборудок становлять понад 27 млрд грн, у зв'язку з чим бюро перевіряє викладені у звіті факти. Зокрема, працівники ДБР здійснили обшуки у Криворізькій міській раді, головному управлінні Державної податкової служби у Дніпропетровській області та на приватному підприємстві.

"Досудове розслідування триває за статтею 364 КК (зловживання владою або службовим становищем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років", - резюмують у бюро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА