19:21 15.12.2021

Стефанчук підписав закон, який спрощує набуття громадянства іноземцям, які захищали Україну

1 хв читати
Стефанчук підписав закон, який спрощує набуття громадянства іноземцям, які захищали Україну

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про зміни до законодавства, які спрощують набуття громадянства України захисникам і захисницям її територіальної цілісності.

"Воїни, які захищали цілісність України, зможуть отримати громадянство за спрощеною процедурою. Щойно підписав закон "Про внесення змін до закону "Про громадянство України" про спрощене набуття громадянства України окремими категоріями осіб", - написав Стефанчук у середу в Facebook.

Як повідомлялося, Верховна Рада 14 грудня спростила процедуру надання громадянства іноземцям, які захищають територіальну цілісність України.

Відповідний законопроект №5630 підтримали 285 народних депутатів.

Документ спрощує порядок набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які проходять військову службу за контрактом у Збройних силах України та беруть безпосередню участь у заходах щодо гарантування національної безпеки та оборони України, стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях. Крім того, дії закону поширюються на громадян держави, визнаної українським парламентом агресором або окупантом, які зазнавали переслідувань з політичних мотивів. Рада у січні 2015 року ухвалила заяву, згідно з якою державою-агресором визнала Російську Федерацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА