19:26 15.12.2021

ЄС залишається прихильним Східному партнерству – Мішель

2 хв читати
ЄС залишається прихильним Східному партнерству – Мішель

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявляє, що Європейський Союз залишається прихильним політиці Східного партнерства, учасниками якої є Україна, Грузія, Молдова, Вірменія та Азербайджан.

"Сьогодні ми хотіли б чітко заявити про нашу прихильність Східному партнерству. Про впевненість і гордість за все, що ми досягли… і все, чого ми досягнемо. У ці напружені часи співпраця та солідарність як ніколи актуальні та необхідні. А наше Східне партнерство забезпечує міцну основу для вирішення ключових питань, що становлять спільний інтерес", - заявив він у вступному слові, відкриваючи саміт Східного партнерства, який відбувається у Брюсселі.

Президент Євроради наголосив, що країни-учасниці Східного партнерства "не лише сусіди, а й справжні партнери". "Ми розвиваємо наше партнерство, незважаючи на виклики - від економічних криз та збройних конфліктів до COVID-19. Цей саміт - нова можливість активізувати зусилля щодо реформування та сприяти відновленню й стійкості наших суспільств", - зазначив він.

Мішель пояснив, що це передбачає політичну співпрацю, соціально-економічне відновлення і демократичні реформи. "Ми хочемо приносити конкретну та відчутну користь нашим громадянам", - наголосив президент.

Одночасно він заявив, що "наразі не час для самозаспокоєності, оскільки проблеми залишаються". "Зміцнення демократії, боротьба з корупцією, захист верховенства права, гарантія вільних ЗМІ та боротьба з дезінформацією - це важливі та гідні битви, які нам потрібно вести й перемагати разом", - сказав Мішель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА