20:02 15.12.2021

Рада відправила на доопрацювання законопроект про вдосконалення надання медичної допомоги

1 хв читати
Рада відправила на доопрацювання законопроект про вдосконалення надання медичної допомоги

Верховній Раді у середу не вистачило чотирьох голосів для ухвалення у першому читанні законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення надання медичної допомоги" (№6306).

У результаті депутати 242 голосами за необхідного мінімуму 226 відправили документ на доопрацювання.

"Законопроект пропонує удосконалити механізм проведення моніторингу дотримання постачальниками медичних послуг умов договорів, врегулювати питання забезпечення розвитку електронної системи охорони здоров'я, запровадити кластерний принцип організації госпітальних округів, об'єднати вторинну та третинну медичну допомогу в один вид", - сказав, представляючи документ, голова профільного парламентського комітету та один із авторів законопроекту Михайло Радуцький.

За словами Ольги Стефанишиної, яка також зазначена серед розробників документа, затягування з його ухваленням призведе до того, що 200 тисяч людей із діабетом можуть залишитися без інсулінів вже із січня 2022 року.

Крім цього, вона додала, що закон жорстко закріпить кошти на програму медичних гарантій, заборонивши їх використання на інші напрями, а також вводить реєстр орфанних хворих.

"На Програму медичних гарантій сьогодні виділяється вдвічі менше коштів, ніж потрібно, але ці кошти час від часу витрачаються не на цю програму", - описала поточний стан справ Стефанишина.

Загалом ініціаторами законопроекту виступили 33 народні депутати України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА