21:32 15.12.2021

Зустріч у нормандському форматі не повинна бути "самітом заради саміту" - Зеленський

2 хв читати
Зустріч у нормандському форматі не повинна бути "самітом заради саміту" - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що чергова зустріч у нормандському форматі не повинна мати характер "саміту заради саміту".

"Щодо нормандської зустрічі – це не повинно бути "самітом заради саміту" або "зустріччю заради зустрічі", тим більше, що йдеться про безпекову ситуацію в нашій державі. Тим більше, що ми хочемо врегулювати кілька важливих питань. Найбільш важливі там питання - відкриття КПВВ. Я не хочу зараз говорити про ділянки розмінування тощо. Це також важливі, але технічні питання. Це повинні довести лідери нормандського формату до Росії. І результатом має бути зустріч у нормандському форматі, якщо Росія зацікавлена в вирішенні цього питання", - заявив Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів на саміті Східного партнерства.

Він додав, що ефективність роботи нормандського формату залежить від його результату.

"На жаль, якби це залежало лише від України, він би працював частіше і результативніше. Сьогодні нормандський формат працює від наполегливості Франції і Німеччини і, завдяки цій наполегливості, від бажання Російської Федерації. Тому ми працюємо над паралельними речами та кроками", - сказав він.

Як повідомляється на сайті Офісу президента, Зеленський також заявив про готовність вітати нові можливі формати переговорів, на додаток до нормандського, які б допомогли припинити війну на Донбасі і принести мир в Україну.

"Ми за те, щоб переговори були в декількох форматах. Ми підтверджуємо готовність до Нормандського формату. Ми розмовляли і втрьох (з лідерами Німеччини та Франції – ІФ) – три країни Нормандського формату. Говорили про конкретні деталі, кроки щодо зустрічі в Нормандському форматі" , – розповів Зеленський.

За його словами, ця зустріч потрібна в контексті безпекової ситуації в Україні для врегулювання питання щодо повернення в режим повного припинення вогню, звільнення утримуваних осіб та відкриття двох КПВВ на лінії розмежування.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА