08:35 16.12.2021

Лідери ЄС закликають до поновлення зусиль для мирного врегулювання конфліктів на території країн Східного партнерства

2 хв читати
Лідери ЄС закликають до поновлення зусиль для мирного врегулювання конфліктів на території країн Східного партнерства

Лідери Європейського Союзу знову заявили про свою стурбованість дестабілізацією в багатьох частинах регіону Східного партнерства, що триває, і закликали до відновлення зусиль для мирного врегулювання існуючих конфліктів.

Відповідний заклик міститься у спільній декларації "Відновлення, стійкість і реформи", схваленій за підсумками саміту Східного партнерства, що пройшов у середу у Брюсселі. Як відомо, учасниками Східного партнерства є Україна, Грузія, Молдова, Вірменія та Азербайджан. Білорусь свою участь призупинила.

"Ми, як і раніше, глибоко стурбовані дестабілізацією та порушеннями принципів міжнародного права в багатьох частинах регіону Східного партнерства, які створюють загрозу миру, безпеці та стабільності. Ми закликаємо до відновлення зусиль щодо сприяння мирному врегулюванню неврегульованих конфліктів у регіоні Східного партнерства на основі міжнародного права", - сказано у документі.

Лідери висловили впевненість, що мирне вирішення конфліктів, побудова довіри та добросусідських відносин необхідні для економічного та соціального розвитку та співпраці. "Ми вітаємо зусилля ЄС, його більш активну участь і посилення ролі у запобіганні конфліктам, їх вирішення, зміцненні довіри в рамках або на підтримку існуючих узгоджених переговорних форматів і процесів, зокрема за допомогою присутності на місцях, коли це необхідно", - наголошується у декларації.

Крім того, в документі сказано, що Європейський Союз "як і раніше відданий своїй підтримці територіальної цілісності в межах своїх міжнародно визнаних кордонів, незалежності та суверенітету всіх східних партнерів, поважаючи та дотримуючись цілей та принципів, закріплених у Статуті ООН, Гельсінському Заключному акті 1975 року та Паризької хартії 1990 року, що лежить в основі нашого загального бачення мирної та неподільної Європи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА