12:41 16.12.2021

Столтенберг: Найважливіше те, що Україна отримує від НАТО і союзників обладнання для посилення потужності ЗСУ

2 хв читати
Столтенберг: Найважливіше те, що Україна отримує від НАТО і союзників обладнання для посилення потужності ЗСУ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг схвалив надання країнами-членами альянсу військової допомоги Україні, зокрема обладнання для Збройних сил України.

"Я схвалюю допомогу, яку надають НАТО і союзники з НАТО за допомогою тренувань, навчань і порад, а також той факт, що союзники з НАТО надають різні типи обладнання. Іноді це відбувається через агентство НАТО, а іноді обладнання надають на двосторонній основі. Найважливішим є те, що Україна отримує це обладнання, яке важливе для того, щоб посилити міць і можливості українських Збройних сил", - сказав Столтенберг на прес-конференції після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі у четвер, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про блокування можливості купівлі зброї Україною через Агентство НАТО з підтримки та постачання (NSPA) Німеччиною та Нідерландами.

Він додав, що Агентство НАТО з підтримки та постачання (NSPA) допомогло спростити закупівлю різних типів обладнання для України, наприклад системи захисту від дронів, зимовий одяг і багато інших типів обладнання, яке є важливим для українських Збройних сил.

Столтенберг наголосив, що бачить великий потенціал для співпраці й партнерства між Україною та НАТО.

"Останніми роками ми прискорили його і погодилися працювати більш тісно разом. Це добре для України й добре для НАТО, ми також вдячні за внесок України у різні місії та операції НАТО", - зазначив він.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica зазначив, що Німеччина завадила постачанням за лінією НАТО протидронних рушниць та протиснайперських систем в Україну.

Пізніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна та Німеччина можуть вирішити проблему блокування купівлі Україною зброї у межах переговорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА