13:49 16.12.2021

Влада ігнорує проблеми ФОП і шахтарів - Тимошенко

2 хв читати
Влада ігнорує проблеми ФОП і шахтарів - Тимошенко

Влада цинічно ігнорує проблеми громадян і не має наміру їх вирішувати, тому народу України слід зробити висновки з попередніх голосувань на виборах і більше не давати їм шансу керувати країною, заявляє лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Під час брифінгу в четвер вона нагадала, що монобільшість ухвалила закон, згідно з яким із 1 січня для малих підприємців буде скасовано ту систему роботи, обліку й оподаткування, до якої вони звикли і яка дає їм право нормально працювати. Щоб допомогти фізичним особам-підприємцям (ФОП), "Батьківщина" ініціювала проведення позачергового засідання Верховної Ради, повідомляється на сайті політсили.

"Їх проігнорували "слуги народу", Кабмін, вся влада. Тому ми, опозиційні сили, зібрали всі необхідні підписи для того, щоб сьогодні провести позачергове засідання та ухвалити ті закони, які потрібні малим підприємцям, щоб з 1 січня вони не втратили свої робочі місця. Однак під тиском влади декілька депутатів відкликали свої підписи, щоб зірвати проведення засідання. Ось як сьогодні працюють "слуги народу", які перетворилися на ворогів народу, і це продовжується по багатьох напрямах", - обурилася Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" наголосила, що влада ігнорує не лише ФОП, а й делегацію шахтарів, які приїхали до стін Верховної Ради просити повернути їм заборгованість із заробітної плати.

"Їм заборгували 1 мільярд 800 мільйонів гривень заробітної плати, і ми добилися, що сьогодні буде позачергове засідання, щоб ухвалити зміни до бюджету і погасити заборгованість. Однак, чи повернуть шахтарям кошти та чи ухвалять потрібні ФОПам закони, залежить від того, чи будуть присутні "слуги народу" в залі, чи дадуть вони свої голоси, тому що у них абсолютна більшість. Стежте за цим і робіть свої висновки. Треба продовжувати боротьбу і владу цю змінювати – і якомога швидше", – резюмувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА