18:09 16.12.2021

ЄС передав Нацполіції 10 мобільних лабораторій для інспекторів-криміналістів

2 хв читати

Міжнародні партнери передали Національній поліції України десять пересувних криміналістичних лабораторій, спеціальне оснащення яких допоможе поліцейським ефективніше розслідувати тяжкі злочини і боротися з організованою злочинністю.

"Спеціальні пересувні лабораторії для експертів-криміналістів були придбані в рамках комплексу заходів підтримки України з боку Європейського Союзу, зокрема, програми "ПРАВО-поліція" за підтримки Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) та Консультативної місії ЄС в Україні", - повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

За інформацією Нацполіції, мобільні лабораторії отримали експерти-криміналісти дев'яти областей України - Київської, Одеської, Львівської, Кіровоградської, Вінницької, Хмельницької, Полтавської та Чернівецької. Ще одна лабораторія буде передана Національній академії внутрішніх справ для практичного навчання майбутніх експертів-криміналістів.

Заступник міністра внутрішніх справ України Мері Акопян зазначила, що пересувні криміналістичні лабораторії - це сучасна техніка, яка допоможе швидше і якісніше збирати докази на місці скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів.

"Ми вдячні нашим партнерам, які продовжують послідовно підтримувати Міністерство внутрішніх справ і Національну поліцію. Представництво Європейського Союзу, Консультативна місія Європейського Союзу, Управління з впровадження проектів ООН в Україні – це наші партнери, які добре розуміють, що саме нам потрібно для поліпшення рівня служби Національної поліції. Тому ми вдячні за таку послідовну підтримку", - наголосила заступник глави МВС.

Заступник голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе уточнив, що щорічно в Україні скоюють 1 млн 800 тис. кримінальних правопорушень, кожен 5-й злочин скоєно в умовах неочевидності, а для розкриття таких злочинів потрібні спеціальні знання і Європейська техніка.

За його словами, 10 сучасних мобільних криміналістичних пересувних лабораторій оснащені найвищими і сучасними витратними матеріалами - балістичною, біологічною, трасологічною і одорологічною валізами.

Заступник голови Консультативної місії ЄС в Україні Фредрік Весслау у свою чергу наголосив, що понад 95% оглядів місця злочину відпрацьовуються фахівцями відділів криміналістичного забезпечення. "Для того, щоб виконувати роботу якісно, фахівці повинні мати хороше обладнання та професійні знання. Ми вітаємо позитивні зміни у відомстві і продовжимо й надалі підтримувати як Національну поліцію, так і Міністерство внутрішніх справ", - запевнив він.

Керівник програм регіонального офісу ЮНОПС Марко Вуячич зазначив, що представники ЮНОПС дотримуються думки, що реформа поліції є необхідним компонентом забезпечення верховенства права в Україні.

"Наша підтримка надається в контексті програми "ПРАВО-поліція", яка передбачає надання високоякісного обладнання, транспортних засобів. Крім цього, забезпечується навчання, експертна підтримка та інші форми допомоги, які сприяють модернізації, трансформації українських правоохоронних органів та забезпеченню їх можливості протидіяти організованій злочинності", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА