07:35 17.12.2021

Україна вітає ухвалення ГА ООН посиленої резолюції щодо Криму

2 хв читати
Україна вітає ухвалення ГА ООН посиленої резолюції щодо Криму

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вітає ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН посиленої резолюції з прав людини у Криму, повідомила прес-служба МЗС.

"Вітаю схвалення 16 грудня Генеральною Асамблеєю ООН оновленої та посиленої резолюції "Ситуація з правами людини у тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим та м.Севастополі, Україна", - цитує прес-служба слова Кулеби.

Зазначається, що резолюція вимагає від Росії припинити безпідставні затримання та арешти жителів Криму, звільнити громадян України, які незаконно утримуються за ґратами, зокрема, Еміра-Усеїна Куку, Галину Довгополу, Сервера Мустафаєва, Владислава Єсипенка, Нарімана Джеляла та інших.

Крім того, документ закликає держави-члени ООН посилити співпрацю у рамках "Кримської платформи" для покращення ситуації з правами людини у Криму.

Також наголошується, що нарощування військового угруповання у тимчасово окупованому Криму та численні навчання російських збройних сил спричиняють значні довгострокові негативні наслідки в регіоні, зокрема, ускладнюють забезпечення основних прав цивільного населення.

"Резолюція містить заклик у РФ припинити політику примусової зміни демографічного складу Криму, засуджує проведений Росією Всеросійський перепис населення, який визнаний недійсним на території Криму", - йдеться в повідомленні.

Крім того, резолюція передбачає виняткову відповідальність Росії як держави-окупанта у забезпеченні мешканців Криму питною та прісною водою.

У прес-службі МЗС додали, що зміни у назві цьогорічної резолюції безпосередньо відображають незаконні дії Росії щодо тимчасової окупації українського півострова.

Кулеба зазначив, що документ став шостою поспіль резолюцією Генасамблеї ООН з правозахисної проблематики в окупованому Криму та вже 11 у контексті міжнародного реагування на спробу незаконної анексії Росією українського півострова.

"Ми продовжимо докладати максимум зусиль щодо деокупації українського півострова та притягнення Росії до міжнародно-правової відповідальності", - наголосив глава українського зовнішньополітичного відомства.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА