15:36 17.12.2021

Суд залишив Медведчука під домашнім арештом за епізодом про постачання вугілля з Донбасу

2 хв читати
Суд залишив Медведчука під домашнім арештом за епізодом про постачання вугілля з Донбасу

Київський апеляційний суд залишив народного депутата фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука під домашнім арештом за другим епізодом висунутих йому обвинувачень - про постачання вугілля з окупованого Донбасу.

"Апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Київського апеляційного суду.

У повідомленні, розміщеному на сторінці суду у Facebook, наголошується, що 17 грудня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту та прокуратурою на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва від 12 жовтня 2021 року, якою відмовлено в задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано щодо підозрюваного, громадянина М., запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва від 12 жовтня 2021 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту та прокуратури – без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 11 травня Медведчуку було повідомлено про підозру в держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

За словами генпрокурора Ірини Венедиктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором. За даними слідства, 2015 року Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ).

Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності – провадження підривної діяльності проти України, зокрема у контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні було завершено. За цим епізодом щодо Медведчука обрано запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань до 31 грудня 2021 року.

Крім цього, 8 жовтня 2021 року Офіс генпрокурора надав Медведчуку нову підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014 – на початку 2015 року.

У рамках нової підозри прокуратура просила суд обрати Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 млрд грн. Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення було оскаржено до апеляційної інстанції.

Таким чином, щодо Медведчука нині діє запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за другим епізодом підозр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА