18:24 17.12.2021

Колишнього голову Дніпропетровської облради підозрюють у зловживанні владою та погрозі вбивством - Нацполіція

1 хв читати
Колишнього голову Дніпропетровської облради підозрюють у зловживанні владою та погрозі вбивством - Нацполіція

Поліція підозрює колишнього голову Дніпропетровської обласної ради у зловживанні владою та погрозі вбивством. Протиправними діями 48-річний чоловік завдав місцевому бюджету збитків майже в 10 млн грн.

Підозрюваний змушував свого підлеглого підписати завідомо неправдиві документи і погрожував йому вбивством. За обома фактами поліцейські оголосили фігуранту підозру, а суд обрав запобіжний захід.

"Підозрюваний, діючи в інтересах приватної компанії, порушив процедуру продажу комунального майна, чим завдав збитків більше ніж на 9,7 млн грн. Питання продажу майна жодного разу не виносилося на розгляд профільної комісії Дніпропетровської обласної ради, а також не було дотримано процедури опублікування інформації про продаж майна в засобах масової інформації", - повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Відповідно, приватна компанія отримала необґрунтоване право на придбання майна, а також знижку під час його купівлі.

Окремо поліцейські встановили факт погрози вбивством одному з працівників.

"Працюючи першим заступником голови однієї з міськрад, він залякував і примушував начальника управління до підписання завідомо неправдивих актів виконаних робіт приватною компанією", - йдеться в повідомленні.

Екс-голові Дніпропетровської облради було поставлено підозру за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу.

Сьогодні суд обрав йому запобіжний захід — заставу 1 млн 135 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА