13:38 18.12.2021

Посли країн G7 чекають від української влади завершення конкурсу на посаду керівника САП і конкурентного відбору нового директора НАБУ

2 хв читати
Посли країн G7 чекають від української влади завершення конкурсу на посаду керівника САП і конкурентного відбору нового директора НАБУ

Посли країн, що входять до "Групи семи", очікують від Києва швидкого завершення процесу конкурсного відбору на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України, йдеться в повідомленні послів країн G7, оприлюдненому в суботу в Твіттері за підсумками зустрічі дипломатів із президентом України Володимиром Зеленським.

"Посли G7 були раді знову бачити президента України для продовження нашого продуктивного діалогу. Посли відзначили свою прихильність безпеці України і обговорили прогрес реформ в Україні в 2021 році", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що під час зустрічі дипломати вітали "історичне законодавство про судову реформу 2021 року і висловили надію на його повну імплементацію".

"Вони сподіваються на подальший позитивний розвиток судової реформи в 2022 році, зокрема прозорий конкурсний процес для нових суддів Конституційного суду", - наголошується в повідомленні.

У ньому уточнюється, що представники країн "Групи семи" також сподіваються на успішну роботу антикорупційних органів і Служби безпеки України в майбутньому.

"Посли схвалили закон про НАБУ і висловили очікування конкурентного обрання його нового директора і швидкого завершення процесу відбору керівника/голови САП. Вони також висловили сподівання на прогрес у реформі, яка забезпечить трансформовану, сучасну СБУ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, співбесіди кандидатів на посаду керівника САП відбудуться 21 грудня 2021 року, після чого конкурсна комісія визначиться з переможцем.

Раніше генпрокурор Ірина Венедіктова пояснила, що конкурс із обрання керівника САП затягується через те, що комісія не може зібратися, у зволіканні є "суб'єктивні чинники окремих людей".

Президент України Володимир Зеленський сподівається на обрання керівника САП до кінця поточного року.

Оновлений меморандум економічної та фінансової політики України з Міжнародним валютним фондом передбачає обрання нового керівника САП до грудня 2021 року. Наразі конкурс перебуває на фінальній стадії.

Після практичного завдання на професійну компетентність комісія неодноразово не могла зібратися, щоб призначити дату проведення завершальної співбесіди двох претендентів на цю посаду.

На посаду керівника САП претендують детектив НАБУ Олександр Клименко та прокурор офісу генпрокурора Андрій Синюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА